ВІДЕО ЗА ПОСИЛАННЯМ: ТАРІЛКА ЗДОРОВОГО ХАРЧУВАННЯ

Перелік необхідних організму продуктів та рекомендований розмір порцій, розроблених на основі найкращих практик провідних країн світу та офіційно схвалених МОЗ України та Центром громадського здоров’я МОЗ України.


/Files/images/2020-2021/Здорове харчування_тар.jpg

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я РАЗОМ ІЗ ЦЕНТРОМ ГРОМАДСЬКОГО ЗДОРОВ’Я ТА ЕКСПЕРТАМИ-ДІЄТОЛОГАМИ ПРЕЗЕНТУВАЛИ НАЦІОНАЛЬНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ЗІ ЗДОРОВОГО ХАРЧУВАННЯ ТА ВИЗНАЧИЛИ НАЙВАЖЛИВІШІ ГРУПИ ПРОДУКТІВ, ЯКІ ПОВИННІ ВХОДИТИ ДО ЩОДЕННОГО РАЦІОНУ ЛЮДИНИ.

У РАМКАХ ЗАХОДУ ЕКСПЕРТИ НАЗВАЛИ ПЕРЕЛІК НЕОБХІДНИХ ОРГАНІЗМУ ПРОДУКТІВ ТА РЕКОМЕНДОВАНИЙ РОЗМІР ПОРЦІЙ, РОЗРОБЛЕНИХ НА ОСНОВІ НАЙКРАЩИХ ПРАКТИК ПРОВІДНИХ КРАЇН СВІТУ ТА ОФІЦІЙНО СХВАЛЕНИХ МОЗ УКРАЇНИ ТА ЦЕНТРОМ ГРОМАДСЬКОГО ЗДОРОВ’Я МОЗ УКРАЇНИ.

ДО СКЛАДУ РЕКОМЕНДОВАНИХ ПРОДУКТІВ УВІЙШЛИ :

СЕЗОННІ ОВОЧІ ТА ФРУКТИ,

ЗВИЧНІ ТА ДОСТУПНІ МОЛОЧНІ ТА КИСЛОМОЛОЧНІ ПРОДУКТИ,

РІЗНІ ВИДИ РИБИ ТА М’ЯСА.

ЗА СТРУКТУРОЮ – ЦЕ СІМ РЕКОМЕНДАЦІЙ ЩОДО ЗДОРОВОГО ХАРЧУВАННЯ ДОРОСЛИХ І ДІТЕЙ СТАРШЕ 2 РОКІВ, ЯКІ ДОПОМОЖУТЬ СКЛАСТИ ВЛАСНИЙ ЗБАЛАНСОВАНИЙ РАЦІОН ІЗ КОРИСНИХ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ І НАПОЇВ.
Кiлькiсть переглядiв: 169