ВІДЕО ЗА ПОСИЛАННЯМ: ТАРІЛКА ЗДОРОВОГО ХАРЧУВАННЯ
Перелік необхідних організму продуктів та рекомендований розмір порцій, розроблених на основі найкращих практик провідних країн світу та офіційно схвалених МОЗ України та Центром громадського здоров’я МОЗ України.
МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я РАЗОМ ІЗ ЦЕНТРОМ ГРОМАДСЬКОГО ЗДОРОВ’Я ТА ЕКСПЕРТАМИ-ДІЄТОЛОГАМИ ПРЕЗЕНТУВАЛИ НАЦІОНАЛЬНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ЗІ ЗДОРОВОГО ХАРЧУВАННЯ ТА ВИЗНАЧИЛИ НАЙВАЖЛИВІШІ ГРУПИ ПРОДУКТІВ, ЯКІ ПОВИННІ ВХОДИТИ ДО ЩОДЕННОГО РАЦІОНУ ЛЮДИНИ.
У РАМКАХ ЗАХОДУ ЕКСПЕРТИ НАЗВАЛИ ПЕРЕЛІК НЕОБХІДНИХ ОРГАНІЗМУ ПРОДУКТІВ ТА РЕКОМЕНДОВАНИЙ РОЗМІР ПОРЦІЙ, РОЗРОБЛЕНИХ НА ОСНОВІ НАЙКРАЩИХ ПРАКТИК ПРОВІДНИХ КРАЇН СВІТУ ТА ОФІЦІЙНО СХВАЛЕНИХ МОЗ УКРАЇНИ ТА ЦЕНТРОМ ГРОМАДСЬКОГО ЗДОРОВ’Я МОЗ УКРАЇНИ.
ДО СКЛАДУ РЕКОМЕНДОВАНИХ ПРОДУКТІВ УВІЙШЛИ :
СЕЗОННІ ОВОЧІ ТА ФРУКТИ,
ЗВИЧНІ ТА ДОСТУПНІ МОЛОЧНІ ТА КИСЛОМОЛОЧНІ ПРОДУКТИ,
РІЗНІ ВИДИ РИБИ ТА М’ЯСА.