22 БЕРЕЗНЯ - ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ОХОРОНИ ВОДНИХ РЕСУРСІВ

Всесвітній день охорони водних ресурсів проходитьщорічно з 22 березня 1993 року. У цей день – всі країни світу акцентують увагу на дбайливому ставленні до водних ресурсів Землі. Основною причиною святкування цього дня є швидке зменшення запасів питної води.Генеральна асамблея ООН оголосила 22 березня Всесвітнім днем охорони водних ресурсів.

У червні 1999 року на ІІІ Конференції міністри екології і охорони здоров’я – Україна і 35 європейських країн, підписали Протокол про проблеми води і здоров’я, зобов’язавшись оберігати своїх громадян від захворювань, пов’язаних із забрудненням води, захищати водні ресурси, створювати системи усунення небезпечних ситуацій.

Для України питання води є надзвичайно актуальним, оскільки за рівнем запасів доступних до використання водних ресурсів наша країна належить до малозабезпечених країн Європи та світу. Так, на одну людину в Україні в середньому припадає лише 1 тис. кубічних метрів річкового стоку у рік, у той час, як за оцінкою Європейської Економічної Комісії ООН держава, водні ресурси якої не перевищують 1,7 тис. кубічних метрів на людину, вважається водонезабезпеченою.

/Files/images/2023-2024/berezen/10.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 12